Malzemeler:
500 gram kadar kaburga etinin kıyması
500 gram kadar kaburga etinin kıyması
4 tane orta boy patlıcan
1 çay bardağı kadar kırık buğday
2 adet orta boy soğan
7 yemek kaşığı ölçüsünde domates rendesi
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
Yarım çay kaşığı kadar karabiber
5 yemek kaşığı ölçeğinde yoğurt
3 diş kadar iri sarımsak
Çakmak Dolması Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Yemeğe patlıcanlarımızı alacalı olacak biçimde soyup bir
parmak kalınlığında dilimliyoruz. Bu dilimleri yarısına kadar bıçak yardımı ile
kesip bir cep oluşturuyoruz ve acısını almak için suya atıyoruz. Bu arada
dolmanın içini hazırlamaya geçerek kıymanın üzerine salçaları, kıyılmış soğanı,
karabiber ve kırık buğdayı ekleyip yoğuruyoruz. Dolmayı pişireceğimiz
tencerenin içerisinde tereyağı eritip, domates salçası eklenir. Ardından
kestiğimiz ceplere kıymalı harcı yerleştirdikten sonra onları da tencereye diziyoruz.
Tencerenin içerisine domates rendelerini ekledikten sonra dolmaları geçmeyecek
kadar su ilave edin. Dolmamız pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ilave etmeyi
unutmayın ! Nurselin Mutfağı Çakmak
Dolması Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.