Çiğ Börek Tarifi
Nurselin Mutfağı
Harcı İçin Malzemeler:
250 gram kadar kıyma
1 tane orta boy soğan
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
1 çay kaşığı kadar karabiber
Yarım çay bardağı kadar su
Hamuru İçin Malzemeler:
4 su bardağı ölçüsünde un
Bir tatlı kaşığı kadar tuz
Su
Çiğ Börek YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:
Boş bir kabın içine tuz, un ve su ekleyerek karıştırıp
yumuşak bir hamur hazırlayın. Başka bir kapta soğanları rendelerken üzerine
kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Hamurdan
parçalar kopartarak daire biçiminde açalım. Hamurun içerisine harçtan
ekledikten sonra kenarlarını elimiz ile kapatıp kızgın yağda kızartalım. Nurselin Mutfağı Çiğ Börek Tarifi
servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.