Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı HİNGEL Tarifi

Nurselin Mutfağı HİNGEL Tarifi



Nurselin Mutfağı HİNGEL Tarifi

Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde ılık su
1 tane yumurta
1 çay kaşığı ölçeğinde tuz
Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler:

200 gram kadar kıyma
2 tane büyük patates
2 tane büyük soğan
1 çay kaşığı kadar tuz



Haşlamak İçin Malzemeler

2 litre ölçüsünde su

Açmak İçin Malzemeler:

1 Kase kadar un

Üzeri İçin Malzemeler:

1 kase kadar sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 tatlı kaşığı ölçüsünde salça

Hingel Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kabın içerisinde yoğurmayla başlayın. Hamur sert bir kıvam alınca hamuru 3 parçaya bölüp dinlenmeye alın. Hamur dinlenirken bir yandan da patatesleri soyup dilimleyip haşlamaya bırakıyoruz. Soğanları rendeledikten kıyma ile karıştırıp patatesleri de içerisine ekliyoruz. Hamurdan çay bardağının ağız kısmıyla böldüğümüz parçaların içerisine harçtan ekleyerek hamurun uçlarının birini içeri diğerini dışarı katlayarak ağzını kapatıyoruz. Geniş bir tencerenin içerisine su, tuz ve yağ katıp içerisine hingelleri bırakıp kaynatmaya başlıyoruz. Haşlanınca üzerine tereyağı ve salça döküp farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Nurselin Mutfağı Hingel tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder