Oktay Usta Şekerpare Tarifi;
Şekerpare Tarifi Malzemeler:
yarım paket margarin
2 tane yumurta - 1 tam- diğerinin akı
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
yarım limon
Şekerpare Tarifi Hazırlanışı:
Tatlının hamuruna geçmeden önce, şerbet için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak 10 dk. kaynatınız. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5dk daha kaynatmaya devam ediniz. Bu işlemin ardından şerbeti soğuması için ocaktan alınız. Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvıyağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra, güzelce karıştırınız Karıştırdığınız karışıma azar azar un ilavesi yaparak, kulak memesi kıvamında bir hamur durumuna getiriniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine diziniz. Dizmiş olduğunuz topların üzerine yumurta sarısı sürünüz. 170 ila 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakınız. 3-4 saatlik bir dinlenmenin ardından, afiyetle yiyebilirsiniz.
Oktay Usta Şekerpare Tarifi
|