Portakal Dilimi Tarifi
Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Portakal Dilimi tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz
Portakal Dilimi Tarifi
Portakal Dilimi Malzemeleri:
Hamuru İçin;
3 su bardağı un (300 gr)
1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
Bir çimdik tuz
Sosu İçin;
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı şeker (300 gr)
1 adet portakalın suyu
4 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
Bir tutam karbonat
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı file badem
Portakal Dilimi Hazırlanışı:
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır. Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır. Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır. Bu üç karışım birleştirilerek karıştırılır. Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir. Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.
|