Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Kolay Su Böreği Tarifi

Nurselin Mutfağı Kolay Su Böreği Tarifi



Kolay Su Böreği Tarifi

Kolay Su Böreği Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ARA KATLARI YAĞLAMAK İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo yağlı beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı maden suyu
2 su bardağı su



Kolay Su Böreği Hazırlanışı:
Hamuru için yumurtalar kırılır, içine tuz ve suyu konur. Kontrollü olarak unu katılarak hamur yoğurulur. Hamurdan 18 beze çıkartılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve 9’lu iki grup yapılarak üst üste konur. Hamurların tereyağı donup kolay açılması için buzdolabına konup yaklaşık 20 dakika bekletilir. İlk grup hamur alınır. Hepsi birden tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsi tereyağı ile yağlanır ve açılan hamur konur. Üzerine ufalanmış peynir ve maydanoz konur. Diğer hamur da dolaptan çıkartılıp açılır ve tepsiye, peynirlerin üzerine serilir. Börek, araları fazla kesilmeden dilimlenir ve üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. 180 dereceye ayarlanmış fırına atılır. Üzeri kızarmaya dönmeden fırından alınır. Maden suyu ve su böreğin tamamına değecek şekilde dökülür. Börek tekrar fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir.