Papatya Kurabiye Tarifi
Papatya Kurabiye Tarifi
Papatya Kurabiye Malzemeleri:
250 g tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Papatya Kurabiye Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında olan tereyağ, pudra şekeri ile birlikte geniş bir kaba alınır. Kabartma tozu ve vanilyası eklenip yoğurulur. Özleşince sıvı yağ eklenir ve tutulan hamur 2 bezeye ayrılır. Bir tanesine kakao katılıp tekrar yoğurulur.Bir siyah bir beyaz hamurunuz olacaktır. Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Bir beyaz yuvarlağın etrafına 6 tane siyah yuvarlak tutturulur. Ya da isteğe bağlı olarak tam tersi de uygulanabilir. Şekil alan papatyalar üzerine yağ gezdirilen tepsiye dizilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Afiyet olsun...
|