Nursel'in Mutfağı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi izle
Malzemeleri:
1 adet ekmek kadayıfı
2 litre su
ŞERBETİ İÇİN:
12 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
ÜZERİ İÇİN:
200 gram kaymak
Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır, içine limon tozu konulur. Kuru ekmek kadayıfının alt yüzü yukarıda kalacak şekilde tepsiye konur ve üzerine 2 litre su dökülerek emmesi sağlanır. Suyunu emen kadayıf tepsisi ocağa alınır. Üzerine kaynamış şerbet dökülür. Bir kaşıkla kenarlardan kadayıfa şerbet döküle döküle ve arada çevirilerek pişirilir. Üstüne kadayıfı alacak kadar büyük başka bir tepsi kapatılır ve kadayıf şerbeti tam olarak emdiğinde ocaktan alınır. Soğuduktan sonra ters çevrilerek dilimlenir ve üzerine kaymak konarak servis edilir.
Anasayfa »
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
,
Nursel'in Mutfağı
» Nursel'in Mutfağı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Nursel'in Mutfağı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi
|