Kakaolu, Çaylı, Hindistan Cevizli Kek Tarifi:
Kakaolu, Çaylı, Hindistan Cevizli Kek Malzemeleri:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
DOLGU İÇİN:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın akı
ÜZERİ İÇİN:
80 gram beyaz çikolata
Kakaolu, Çaylı, Hindistan Cevizli Kek Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. İçerisine 1 su bardağı soğutulmuş demli çay, 1 su bardağı sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un katılarak mikserle çırpmaya devam edilir. Hindistan cevizi, pudra şekeriyle karıştırılır, içine yumurta akı koyularak yoğurulur. Bu karışımdan tenis topu büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Kek kalıbına, kek karışımının yarısı dökülür. Ardından hindistan cevizi topları kalıba yerleştirilir. Üzerine kek karışımının geri kalanı toplar görülmeyecek şekilde dökülür. Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkan kek soğuyunca kalıbından çıkartılılır ve erimiş beyaz çikolata sıkma torbasıyla kekin üzerine istenilen şekilde akıtılır.