Boşnak Böreği Tarifi:
Boşnak Böreği Malzemeleri:
1 kilo un
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
1,5 kilo kabak
2 yemek kaşığı tuz
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Margarin
Boşnak Böreği Hazırlanışı:
Un, tereyağ, sıvıyağ, tuz ve su karıştırılarak böreğin hamuru yoğurulur ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirilir. İçi için kabaklar küçük küçük doğranır ve üzerine tuz ekilerek bekletilir. Hamur ikiye bölünür. Büyük bir masaya bez bir örtü örtülür. Hamur bezesi bu örtünün üzerinde önce oklava ile biraz büyüyyene kadar açılır. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağ sürülür ve bu kez elle dikkatlice çekerek açılır. Yufka zar gibi olana kadar büyütülür. Kabağın sıkılarak fazla suyu alınır ve arkası görülecek kadar ince ve büyük açılan yufkanın karşılıklı iki kenarına, içeriye doğru bir karış mesafe bırakılarak uzunlamasına serilir. Kabağın üzerine tereyağ gezdirilir. Sarkan hamur iç harcın üzerine kapatılır ve iki kenar da ortada buluşana kadar yuvarlanır. Bu işlemin sonunda uzun iki tane rulo elde edilir. Aradaki hamur kesilerek rolular birbirinden ayrılır. Margarinle fırın tepsisi yağlanır. Rulolar kendi etrafında döndürülerek tepsiye alınır. Böreğin üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Nurselin Mutfağı Boşnak Böreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Boşnak Böreği Tarifi
|