Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan yöresinden Etli Tirit Tarifi izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz.. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini yöresinden. tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Etli Tirit Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Etli Tirit Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Tirit Tarifi
Malzemeleri:
2 kilo dana kuşbaşı.
Yarım kilo ilikli kemik.
Yarım demet maydanoz.
1 adet kuru soğan.
2 yemek kaşığı tereyağ.
1 yemek kaşığı domates salçası.
Yarım çay kaşığı tane karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
TIRNAK PİDE İÇİN.
4 su bardağı un.
1 fiske tuz.
1 çay kaşığı kuru maya.
Su.
ÜZERİ İÇİN.
Yarım kilo süzme yoğurt.
Sarımsak.
Un, su, tuz ve biraz yaş maya ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 5 10 dakika dinlendirilir. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine tırnakla bastırılıp un serpilen tepsiye alınır. 200 derecede önceden ısırılan fırına verilir. Tırnak pideyi hazırda bulabilirsiniz.
ilikli kemiklerin üzerine bol su konur. Tuz ve karabiber atılır. Aroma vermesi için soğan ve maydanoz eklenip haşlanır.
Kuşbaşı etler tavaya alınıp kavrulur.
tavada tereyağı eritilir. Salça bırakılır ve sosu pişirilir.
Tırnak pideler kuşbaşı doğranıp sunum tabağına alınarak kemiklerin haşlama suyu ile ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır ve sosu gezdirilir. Kavrulan etler konur ve sade eritilmiş tereyağ gezdirilerek sunuma alınır.
Etli Tirit Tarifi
|