Kuru Börülce Salatası
Ardanın Mutfağı
Malzemeler:
250 gram kadar kuru börülce
Yarım demet maydanoz
4 tane orta boy taze soğan
Çeyrek demet dereotu
1 adet kırmızı dolmalık biber
5 tane kornişon turşu
Yarım çay bardağı ölçeğinde zeytinyağı
2 Tane limonun suyu
Sumak
Tuz
Akşamdan ıslanmaya bıraktığımız börülcelerimizi tencereye
atıp ve boyunu geçene kadar su ile doldurup haşlıyoruz. Limon suyunu da sonra
ekleyip bi 20 dakika kadar tekrar haşlanmaya bırakıyoruz. Biber, turşu, dereotu
ve maydanozu incecik doğrayıp börülce ile karıştırıyoruz. Zeytinyağı, tuz,
sumak ve kalan limon suyunu da karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN.