Anasayfa » , , , » Vegan Diyeti Nasıl Yapılır Vegan nedir

Vegan Diyeti Nasıl Yapılır Vegan nedir

VEJETERYAN USULÜ VEGAN DİYETİ
Günümüzde özelikle kadınların başlı başına bir sorunu olan kilo alma ve aşırı yağlanma her geçen gün daha büyük bir problem haline gelmektedir. Bu sebeple gidilen doktorlar, uygulanan diyetler ve sarf edilen çaba ortadadır. Her insanın vücut yapısı farklı olduğundan ayrı ayrı diyetler uygulanır. Uygulanan diyetlerden biri de vegan diyetidir.



Vegan diyeti, özellikle et ve et ürünleri yemeyen kişilerin, yani vejeteryan olanların  uyguladığı diyettir. Bu diyette et ve et ürünleri yerine geçebilecek protein ağırlıklı besinler vardır ve bol yeşillik tüketimi önerilir. Vegan diyeti düzgün bir şekilde uygulandığı zaman çok sağlıklı bir diyettir. Et ve et ürünleri yerine geçebilecek baklagiller ve diğer protein içerikli besinler uzman kontrolünde kişinin vücut dengesine göre verilir.




Vegan diyet listesi:
  • Vegan beslenme piramidine göre tüm beslenme programının başını su oluşturuyor. Günde yaklaşık olarak 8 ila 10 bardak arası su tüketilmeli.
  • 3 ila 5 porsiyon arası sebze, 2 ila 4 porsiyon arası meyve tüketilmelidir.
  • Tahıl gurubuna dahil gıdalar 6 ila 11 porsiyon arası olarak yenilebilir.
  • Et, süt, peynir gibi besinlerin yerine 2 ila 3 porsiyon arası baklagillerin yenmesi önerilmektedir.
Bir çok vegan, hayvan ürünlerinden uzak duruyor; çünkü hayvanların insan müdahalesi olmadan yaşamaları gerektiğini savunuyorlar. Veganlık, aynı zaman da daha ucuz daha çevre dostudur. Bunun  yanında gelen sağlık faydaları Boston Üniversitesi’nin  araştırmasına göre  daha çok miktarda kepek,fındık,meyve ve sebze tüketiyor.

Sonuç olarak da, daha yüksek seviyeler de lif, antioksidan, potasyum,magnezyum ve C, E vitaminleri alıyorlar. Etsiz diyetler  ; ayrıca doymuş yağ kalori  ve kolesterol bakımından daha düşüktür.

Food Technology dergisinde yayınlanan bir makaleye göre  sebze temelli bir beslenme alışkanlığı; tip 2 diyabet hastalığı , kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi genetik eğilimleri minimuma indiriyor.

Her gün tüketeceğiniz baklagiller, zeytinyağı, bol bol meyve ve diğer sebzeler sayesinde ihtiyaç duyacağınız tüm mineralleri, vitaminleri alabilir, detokstan faydalanabilirsiniz. Tabii ki bu detoks etkisini yakalayabilmek için günde sekiz ila on bardak su tüketmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Etiketler: Vegan diyeti, vegan diyeti nedir, vegan diyeti nasıl yapılır