Malzemeleri:
1 litre süt
4 çorba kaşığı pirinç
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı krema
su
1 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
dondurma
500 gr çilek
1 kase tel kadayıf
Yapılışı:
Pirinçleri yıkamakla hazırlamaya başlayalım, daha sonra 11 dakika prinçleri suda brakarak ıslayalım. Princleri süzerek küçük bir tencerede haşlayalım. Kadayıfı çelik tavada kavuruyoruz. Sütü bir tencereye koyup içine suyunu çeken prişncleri koyuyoruz. Sütün içine toz şeker vanilya ve kremayı
ekliyoruz.Kaynadıktan 5 dakika sonra suyla ezilmiş nişastayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz ve kaselere paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Üzeri kabuk bağlayınca küp küp doğradığımız çilekleri kaselerin üzerine paylaştırıyoruz. 1 kaşık dondurma koyuyoruz, ortalarına kızarmış kadayıf koyarak servis ediyoruz.