İzmir Köftesi Tarifi Oktay Usta İle Yeşil Elma
Malzemeleri:
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2Adet Domates
500 gr. Dana Kıyma
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabı içerisine kıyma, suyu sıklımış bayat ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, karıştırılacak.Karışım bir güzel yoğurulacak.Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek.Yoğurulan köfte kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek.Buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek.Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde parmak köfteler hazırlanacak, bir kap içerisine dizilecek.patateleri yuvarlak doğranıp kızartılacak ve tencerenin altına dizilecek.aynı yağda köftelerde kızartılacak patateslarin üstüne dizilecek.yağımız çoksa birazı alınıp aynı yagda domates kavrulup küp küp doğranan bir adet domateste kavrulup 1 su bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökülecek.kalan diğer domateste yuvarlak dilimler yapılıp tencerenin üstükaplanacak.3 Su bardağı kaynar su ve 1 Çay kaşığı tuz ilave edilecek.Tencere kulplarından tutularak sallanacak.Ocak ısısı yükseltilecek.Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak.Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek.Tam, 30 dakika sonra İzmir Köfteniz hazır. Afiyet olsun.
Anasayfa »
İzmir Köftesi Tarifi
,
Oktay Usta
,
Yeşil Elma
» İzmir Köftesi Tarifi Oktay Usta İle Yeşil Elma
İzmir Köftesi Tarifi Oktay Usta İle Yeşil Elma
|