Yuva Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
-1 kilo dana kuşbaşı
-1,5 kilo top patlıcan
-4 adet domates
-8 adet sivri biber
-1 adet kuru soğan
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Karabiber
-Toz biber
-Tuz
Yağları alınan kuşbaşı etler bol suda haşlanır.
Soğanlar çok küçük doğranır ve sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Rengi dönünce küçük doğranan sivri biberler ve suyundan alınan etleri eklenir. Doğranan domatesler katılıp, tuzu, karabiberi, pulbiberi atılır ve ocaktan alınır.
Top patlıcanların baş kısımları kesilir, alacalı soyulur ve içleri oyularak bol yağda kızartılır.
Kızaran patlıcanların içi kavrulan etli sebzeli harçla doldurulur. Fırın tepsisine dizilir ve üzerine et suyunda inceltilen salça gezdirilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar ortalama 10 dakika pişirilip yanında beyaz pilavla servis edilir.
Yuva Kebabı Tarifi
|