Mısır Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
-Yarım kilo haşlanmış mısır
-2 su bardağı barbunya
-1 kilo kemikli dana eti
-1 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı sıvı yağ
-Tuz
-Toz biber
Bir gün önceden ıslatılan barbunya ve mısır tuz atılan bol suda haşlanır.
Ayrı bir yerde de bol suda kemikli eti haşlanır.
Küçük doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tencerede kavrulur. Tereyağ bırakılır. Tuz ve tozbiber atılır. Salçası bırakılır. kemikli etler suyundan alınıp soğanla birlikte biraz kavrulur. Haşlanan barbunya ve mısırlar suyu ile birlikte üzerine bırakılır. Son olarak haşlanan etlerin suyu eklenir. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar pişirilip ocaktan alınır.