Anasayfa » , » Üzümlü Cevizli Nokul Tarifi

Üzümlü Cevizli Nokul Tarifi





Üzümlü Cevizli Nokul Tarifi

Malzemeleri:
Hamuru için
 2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
220 gr kuru üzüm
200 gr ceviz
Üzeri için
Susam
Çöre otu

Geniş bir kaba kırılan 2 yumurtanın sadece akı alınır. Süt, yoğurt ve sıvı yağ konur. 2 kaşık tereyağı bırakılır. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.6 eşit bezeye ayrılır. Büyükçe açılan ilk bezenin üzerine sıvı yağ gezdirilir. Toz şeker, çekilmiş ceviz ve kuru üzüm serpilir. Sıkıca rulo şeklinde sarılıp üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Ruloların üzerinden 2 parmak aralıklarla kesikler atılır. Tam olarak dilimlenmeyecektir. Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.