Anasayfa » , » Gelin Lokumu Tarifi

Gelin Lokumu Tarifi

Nurselin Mutfağı Gelin Lokumu Tarifi




Gelin Lokumu Tarifi

MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 1 kilo un.
- 1 paket yaş maya.
- 1 yemek kaşığı şeker.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- ılık su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 2 su bardağı ceviz.
- 1 çay kaşığı tarçın.
- yarım çay kaşığı yedibahar.
- 1 yemek kaşığı şeker.
ÜZERİ İÇİN.
- 2 adet yumurta.



Yapılışı:
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Yaş maya, şeker ve tuz ilave edilir. Aldığı kadar ılık su ile yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir. Hamurdan büyük bir beze alınır. Sıvıyağ gezdirilen zeminin üzerinde elle açılılarak büyütülür. Üzerine çekilmiş ceviz, tarçın, yedibahar ve şekerle hazırlanan iç harçtan yayılır. Rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilir. Çıkan parçalar gül şeklinde olacaktır. Üzerine sıvıyağ sürülen fırın tepsisine dizilir. 10-15 dakika tepsi mayası verilir ve üzerine çırpılan yumurta sarısı sürülür. 200 derecede fırında pişirilir.