Kaymaklı Tarifi
Malzemeleri:
- 4 adet yumurta.
- 4 kahve fincanı şeker.
- 1 fiske tuz.
ÇİLEK REÇELİ İÇİN.
- yarım kilo çilek.
- yarım kilo toz şeker.
Hazırlanışı:
- Yarım kilo çilek küçük küçük doğranarak tencereye alınır. Üzerine yarım kilo toz şeker bırakılır ve ocakta pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Derin bir kaba 4 adet yumurtanın sadece akı alınır. 1 fiske tuz atılıp çırpılır. Köpürünce şeker eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Yayılmayacak kıvama gelene kadar çırpma işlemi uygulanır. Özelliği elde çırpılmasıdır fakat düşük devirde mikserle de çırpabilirsiniz.
Yemek kaşığıyla parçalar alınıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir. Bu işlemi sıkma torbasıyla da gerçekleştirebilirsiniz.
150 derecede önceden ısıtılan ve kızgın olan fırına verilir. Üzeri kızarmayacak beyaz kalacaktır. Ortalama pişme süresi 12 dakikadır. Bunun her fırında değişebileceğini unutmayınız.
- Fırından çıktığında sıcakken ortasına parmakla oyuk açılır. Bu oyuklara soğuyan çilek reçelinden konur ve sunuma alınır.