Anasayfa » , » Vişneli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Vişneli Çikolatalı Kurabiye Tarifi



Vişneli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

HAMURU İÇİN.
- yarım su bardağı kuru vişne.
- yarım su bardağı damla çikolata.
- 125 gram tereyağı.
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
- 1 adet yumurta.
- 2,5 su bardağı un.
- 3 yemek kaşığı kakao.
- yarım paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.

SOSU İÇİN.
- 200 gram çikolata.
- yarım çay bardağı süt kreması.



Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı geniş bir kaba alınır ve 1 bardaktan biraz fazla pudra şekeri ile çırpılır. Özleşince 2 kaşık sıvıyağ eklenir ve 1 yumurta kırılır. Kakao, un, kabartmatozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Damla çikolatası ve kuru vişnesi ilave edilip dolapta 30 dakika kadar bekletilir.
- Yarım çay bardağı taze süt kreması ocağa konur. Kaynamadan ocaktan alınır ve içinde çikolata eritilir. Koyu kıvamda olacaktır. Sıkma torbasına konur ve dolapta 5-10 dakika kadar bekletilir.
- Dolapta dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Ortalama pişme süresi 20 dakikadır.
- Fırından çıkıp kaynarlığını atınca sunum tabağına alınır ve dolaptan alınan sıkma torbasındaki sos ile süslenerek servis edilir.