Anasayfa » , » Limon Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi

Limon Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi






Limon Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
KEKİ İÇİN.
- 3 adet yumurta.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çay bardağı süt.
- 2,5 çay bardağı şeker.
- yarım paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 2 yemek kaşığı kakao.
- 2,5 çay bardağı un.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
- 1 su bardağı irmik.
- 5 su bardağı süt.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 paket vanilya.
- 1 su bardağı hindistan cevizi.
PELTESİ İÇİN.
- 1 su bardağı limon suyu.
- yarım su bardağı şeker.
- 1,5 yemek kaşığı nişasta.
- 2,5 bardak su.



- Derin bir kaba 3 yumurta kırılır ve 2,5 bardak şekerle köpürene kadar çırpılır. 1 çay bardağı sıvı yağ ve süt eklenir. 2 kaşık kakaosu konulur ve tekrar çırpılır. 2,5 çay bardağı un, yarım paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ile karıştırılarak kek kalıbına alınır. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişme süresi ortalama 10-15 dakikadır.
- Tencereye 5 bardak süt konur. 1 bardak şeker ve irmik ilave edilir ve karıştırılarak pişirilmeye bırakılır. Kıvama gelince 1 paket vanilya ve 1 bardak hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
- 1 su bardağı çıkacak kadar limon sıkılır. 2 bardak su eklenir. Yarım bardak şeker ile peltesi pişirilir. Kaynayınca yarım bardak suyun içinde açılan patates nişasta çırpılarak eklenir ve 1 taşım kaynayınca ocaktan alınır. Patates nişastası yerine buğday ve mısır nişastasıda kullanabilirsiniz.
- Fırından çıkıp kaynarlığını atan kek kalıbında iken kenarlarına limon dilimleri dizilir. Hazırlanan sıcak irmik tatlısı kekin üzerine yayılır. Üzerine isteğe bağlı olarak tekrar limon dilimleri dizilip hazırlanan limon peltesi dökülür ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
Tam bir yaz tatlısı olan limon pelteli irmik tatlısı sunuma hazırdır.