Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Pankek Tarifi

Nurselin Mutfağı Pankek Tarifi







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Pankek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


PANKEK


Malzemeleri:
Kreması için:
yarım litre süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
50 g tereyağ

Hamuru için:
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı süt
yarım paket kabartmatozu
yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
yarım çay bardağı zeytinyağı

İçi için:
yarım kilo çilek
2 adet muz

Sosu için:
160 g bitter çikolata
1 paket taze kırema

Hazırlanışı:
Yarım litre süt tencereye alınır. 2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı nişasta konur. 1 yumurta kırılır ve çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve 50 g tereyağ eklenip eritilir. Soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. 2 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ konur. Yarım paket kabartma tozu ve tuzu eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.