Oktay Usta Rulo Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
1 paket baklavalık yufka
200 gram tereyağ
1 kase pirinç yeşil fıstık
Kaymağı için
3 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
Yapılışı;
· Süt, 3 yemek
kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte
karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir
tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi
tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi
çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz
ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz
ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya
geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk
katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın
üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz
tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde
kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine
önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız.
Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar
bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar)
pişirin.
· Tatlıları
fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet
malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede
ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak
olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..
· Süt, 3 yemek
kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte
karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir
tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi
tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi
çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz
ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz
ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya
geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk
katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın
üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz
tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde
kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine
önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız.
Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar
bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar)
pişirin.
· Tatlıları
fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet
malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede
ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak
olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..
· Süt, 3 yemek
kaşığı toz şeker, 1 çubuk vanilya ve irmiği tencereye ekleyiniz, orta ateşte
karıştırarak koyu bir muhallebi pişiriniz.
· Ayrı bir
tencerede tereyağını eritin (kızdırmadan, erimesi yeterli). Muhallebi
tenceresini ateşten aldıktan sonra el blendırı ile düşük devirde muhallebiyi
çırpmaya başlayınız, erittiğiniz tereyağdan 2 yemek kaşığı muhallebiye ekleyiniz
ve çırpmaya devam edin.
· Muhallebiniz
ılınmaya başlayınca kadar çırpınız. Muhallebi yufkayı parçalamayacak ısıya
geldiğinde tatlıyı sarmaya başlayabilirsiniz.
· Yufkanın ilk
katını tezgaha seriniz. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın
üzerine sürün. Bu şekilde tam 20 kat yufkayı üst üste koyunuz.
· Pişireceğiniz
tepsinin genişliğine göre en az 4 parmak kadar kalınlığında şeritler halinde
kesin. (Toplam 16 kare çıksın)
· Ardından üzerine
önce muhallebiyi sonra blendırdan geçirdiğiniz cevizlerden serpip rulo yapınız.
Rulolarınızı çok sıkı sarmayınız ve tepsiye diziniz.
· Bütün yufkalar
bittiğinde kalan tereyağını yufka rulolarının üzerine gezdirip 200 derecelik
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika kadar)
pişirin.
· Tatlıları
fırına verdiğiniz zaman bir yandan da tatlının üzerine dökmek için şerbet
malzemesini, yani 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı kadar suyu bir tencerede
ateşe koyunuz.
· Şerbet tatlı fırından çıktıktan sonra sıcak
olarak üzerine dökünüz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz..