Nurselin Mutfağı Maraş Kıvrımı Tarifi
Malzemeler:
500 Gram kadar yağ
1 kase kadar fıstık içi
1 tane yumurta
Alabildiği kadar un
2 Su bardağı kadar toz şeker
3 damla kadar limon suyu
2 su bardağı kadar ceviz
1 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tutam tuz
Yarım kilogram ölçüsünde nişasta
2 Su bardağı kadar su
Maraş Kıvrımı Yapılışı:
Bir kaba süt, tuz, yumurta, ve sıvıyağ eklenerek kulak
memesi kıvamına gelene kadar hamur halde aldığı kadar un eklenip yoğurulur.
Hamuru dinlenmeye alıyoruz ve üzerine ıslak bir bez kapatıyoruz. Bu arada ise
cevizlerimizi robottan geçirip hazır halde
bekletiyoruz. Dinlenen hamuru 7 parçaya bölüp unlu zeminde açıyoruz.
Katı yağımız tavada eritilir. Açtığımız yufkaları ise 3 parçaya bölüp iki
yanından tutup ortada birleştirip ortasına katıyağımızı koyuyoruz. Cevizleri de
yufkanın ortasına ekliyoruz. Sonra yufkamızı fazla sıkı olmayacak şekilde
yuvarlıyoruz. Oklava gibi olan hamurumuzu kıvırarak gül deseni de verebilirsiniz
tercihinize kalmış. 180 derece fırında pişirerek servise hazır hale
getiriyoruz. Üzerine de fıstıkları ilave ediyoruz ve sunuyoruz.
AFİYET OLSUN.