Keki İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı kadar şeker
3 yemek kaşığı kadar kakao
1 paket vanilya
1 paket kadar kabartma tozu
4 yemek kaşığı ölçüsünde süt
1 su bardağı kadar un
Muhallebisi İçin Malzemeler:
1 litre kadar süt
1 su bardağı ölçüsünde şeker
6 yemek kaşığı kadar un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kadar margarin
Karameli İçin Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde şeker
2 su bardağı ölçüsünde su
Üzeri İçin Malzemeler:
12 adet kurumuş incir
1 avuç kadar yeşil fıstık
1 avuç kadar badem
1 avuç kadar kuş üzümü
KARAMELLİ İNCİRLİ TATLI YAPILIŞI:
İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Bir kaba yumurta, şeker,
un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve sütü de koyarak çırpıyoruz. Karışımı
yağlamış olduğumuz dikdörtgen biçimindeki tepsiye döküp 180 derece de 35 dakika
kadar pişirin. Kek piştikten sonra üzerine 1 su bardağı soğuk sütü döküyoruz.
İncirlerimizi minikçe doğruyoruz. Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırmaya
devam ediyoruz. Eridikten sonra içerisine 2 bardak soğuk suyu ekliyoruz.
İçerisine doğranan incirleri de ekleyin. Pişen kekimizi başka bir tepsiye
alıyoruz ve tepsisini yıkayıp azca yağ döküyoruz. İncirlerimizi tepsiye
serpiştiriyoruz. Kuş üzümü, yeşil fıstık ve bademi de serpiştiriyoruz.
Muhallebisini hazırlamak için ise 1 litre sütümüzü tencereye döküp içerisine 6
yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı margarin, 1 paket vanilyayı 2 dakika kadar
kaynatıp hazırlanan muhallebiyi incilerin üzerine döküyoruz. 1 gece bekleyince
ters çevirip tepsisini alıyoruz ve servise hazırdır.