Paşa Böreği Tarifi
Nursel'in Mutfağı Aydın Mutfağı
Hamuru İçin Güncel Malzemeler:
3 su bardağı kadar un
2 tane yumurta
1 tutam kadar tuz
Yarım bardak su
Paşa Böreği İçi Güncel Malzemeleri:
500 gram kadar kıyma
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı kadar karabiber
2 paket dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
1.5 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 çay kaşığı kadar toz biber
Sarımsaklı Yoğurt
Paşa Böreği Yapılışı:
Yoğurma kabımıza unu koyup üzerine 2 tane yumurta kırıyoruz.
1 tutam tuzumuzu da ekleyip yarım bardak su ile sert bir kıvamda olacak hamur
olana kadar yoğurulur. Hamuru üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. İçini
hazırlamak için yarım kilogram kıymayı kendi yağında suyunu çekene dek
kavuruyoruz. Et suyumuzu ısıtıyoruz. Kuru soğanımızı robotta çekiyoruz. Kıymaya
soğanda eklenerek pişme sürdürülür. İçerisine karabiber, fıstık ve yarım demet
maydanozu da ekleyip biraz pişirip ocaktan alıyoruz. Ayrıca bir tavada sıvıyağı
kızdırıyoruz. Dinlenmiş hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bezeyi orta boy tava
büyüklüğünde açıyoruz. Hamurları 2 yüzü kızarana kadar kızartıyoruz. Kızaran
hamurlar et suyuna batırılarak ıslanması sağlanır. İlk hamurumuzu tepsiye
alarak üzerini kıymalı iç ile döşüyoruz. Sonra tüm hamurları üst üste alarak bu
işlemi uyguluyoruz. Kalan et suyunu da böreğin üzerine döküyoruz ve önceden
ısınmış 180 derece fırında pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında
kızdırılan biber sosunu da gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz.