Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Büzgülü Börek Tarifi

Nurselin Mutfağı Büzgülü Börek Tarifi



Büzgülü Börek Tarifi:
Büzgülü Börek Malzemeleri:
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet orta boy patlıcan
3 adet kuru soğan
1çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
1 tatlı kaşığı sirke



Büzgülü Börek Hazırlanışı:
Un, tuz, su ve bir tatlı kaşığı sirkeyi karıştırılır. Kıvama gelene kadar yoğurulur. Islak bezi üzerine örtüp dinlenmeye bırakılır. Patlıcanlar alacalı soyulur. Küçük küçük doğranır ve tuzlu suya atılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Tencerede yağ kızdırılıp soğanlar pembeleşene kadar kavurulur. Patlıcanların suyu sıkılarak soğanların üzerine ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince tuz, karabiber ve kimyon eklenip karıştırılır. Ardından soğumaya bırakılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Masanın üzerine nişasta serpilerek hamurlar açılır. 2 çorba kaşığı tereyağ erdirilmiş açılan yufkanın üzerine sürülür. Yufkanın bir ucunu oklavaya bir kat sarılır. Açıkta kalan kısmı ikiye katlanıp iç harçtan koyulur. Yufka harcın üzerine katlandıktan sonra oklavada büzülür. Diğer bezeler de açılıp aynı şekil verilir. Tepsi yağlanır ve börekler dizilip üzerine yağ sürülür. Çörekotu ve susam serpiştirilip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Nurselin Mutfağı Büzgülü Börek Tarifi İzle


0 yorum:

Yorum Gönder