Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Parmak Bastı Tarifi

Nurselin Mutfağı Parmak Bastı Tarifi




Parmak Bastı Tarifi:
Parmak Bastı Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı irmik
5 bardak un
1 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon



Parmak Bastı Hazırlanışı:
Öncelikle şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır ve ateşten alınıp yarım limon sıkıldıktan sonra soğumaya bırakılır.Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bu küçük bezelerin üzerine bir parmakla oyuk yapılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. Fırından çıkarıp ılıtılan hanım göbeklerinin üzerine soğuk şerbet dökülür.
Nurselin Mutfağı Parmak Bastı tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Sizin diğer Padişah Lokumu Tarifi ilginizi çekebilir.

Nurselin Mutfağı Parmak Bastı Tarifi İzle