Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Şöbiyet Tarifi

Nurselin Mutfağı Şöbiyet Tarifi

sobiyet-tarifi-nurselin-mutfagi


Şöbiyet Tarifi izle
Malzemeleri:
1 paket baklavalık yufka.
250 g boz fıstık.
4 yemek kaşığı irmik.
2 su bardağı süt.
250 g sade yağ.
ŞERBETİ İÇİN.
2 su bardağı şeker.
2 bardak su.



Süt ve irmik tencereye konur. Karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkadan 1 tane alınır ve üzerine eritilen yağı sürülür. 2. Yufka ile üzeri kapatılır ve tekrar yağlanır. 4 eşit parçaya bölünür. Uzun dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Çıkan her dilimde 2'ye bölünür ve 3'e katlanır. Kare dilimler oluşacaktır. Üzerine soğuyan kaymak ve boz fıstık konur. Üçgen şeklini alacak şekilde kapatılıp fırın tepaisine alınır. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak eritilen yağ gezdirilerek 180 derecede fırına verilir. Su ve şeker tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve sıcakken fırından çıkan tatlının üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince boz fıstık serpilerek sunuma alınır.


2 yorum:

  1. Gaziantep ile ilgili son sürat eklenen haberleri bağlantıdaki linkten takip edebilirsiniz. Site otomatik olarak başka haber sitelerinden alınan haberlerle 24 saat güncellenir. Bütün Antep Haber siteleri tek bir linkte.

    YanıtlaSil
  2. Gaziantep ile ilgili son sürat eklenen haberleri bağlantıdaki linkten takip edebilirsiniz. Site otomatik olarak başka haber sitelerinden alınan haberlerle 24 saat güncellenir. Bütün Antep Haber siteleri tek bir linkte.

    YanıtlaSil