Anasayfa » , » Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

sebzeli-tavuk-corbasi-ardanin-mutfagi-izle



Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İzle
Malzemeler;

750 ml tavuk suyu
1 adet tavuk göğüs – haşlanmış, didiklenmiş
1 adet kabak – iç çekirdekleri çıkartılmış, küp doğranmış
1 adet havuç – küp doğranmış
1 adet kırmızı biber – küp doğranmış
2 avuç tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
½ adet limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
1 tutam dereotu


Hazırlanışı;
Tavuğu kaynatın ve didikleyin, tavuğu haşladığınız suyunu da kenara ayırın.
Bir tencereye tereyağını ekleyin, tüm sebzeleri tencereye ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Ardından suyunu ekleyin kaynatın. Kaynayan suya, şehriye ve tavukları ilave edin.
Şehriye ve sebzeler pişince, bir kâsede yumurta, nişasta, limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe bu karışıma alarak karışımı ılıtın ve hepsini tencereye ilave edin, kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin ve dereotu serperek servis edin.