Anasayfa » , » Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı Pilav Tarifi



Enginarlı Pilav Tarifi

MALZEMELER
- 6 adet çanak enginar.
- 4 adet beybi enginar.
- 3 su bardağı pirinç.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 demet dereotu.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı toz şeker.




Hazırlanışı:
- Enginarlar sadece çanak kısmı kalacak şekilde ayıklanır. Tuz atılıp limon sıkılan bol suda haşlanır.
- Tencereye tereyağı ve sıvıyağ konur. Eriyince doğranan soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir. Küçük küçük doğranan taze soğanlar ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır. Tuz ve toz şeker atılır. Enginarların haşlama suyu eklenir. Pişmesine yakın doğranan dereotları katılıp demlenmeye bırakılır.
Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdir.



0 yorum:

Yorum Gönder