Anasayfa » , » Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi

Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi



Nurselin Mutfağı Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi
Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
- 1 kg süt.
- 3 yumurta.
- 1 su bardağı irmik.
- 2 su bardağı şeker.
- 1 paket vanilya.
- 1 adet limon.

SOSU İÇİN.
- 6 yemek kaşığı şeker.
- 1 adet limon.

ÜZERİ İÇİN.
- toz fıstık.



Hazırlanışı:
- Tencereye 1 kilo süt konur. 2 bardak şeker eklenir. 3 yumurta kırılır ve 1 bardak irmik konur. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır.
- 6 kaşık şeker ve 1 limonun suyu küçük bir tencereya alınır. Karamalize olana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır alınmaz kaynarlığını kaybetmeden dikdörtgen ve derin bir kaba dökülür. Üzerine pişirilen ve sıcak olan muhallebi yayılır. Üzeri sıpatula ile düzeltilerek buzluğa alınır. 2-3 saat bekledikten sonra ters çevrilerek kalıbından çıkarılır.
Toz fıstık ile süslenerek sunuma alınır.


0 yorum:

Yorum Gönder