Anasayfa » , » Nursel'in Mutfağı Tarçınlı Çörek Tarifi

Nursel'in Mutfağı Tarçınlı Çörek Tarifi



Tarçınlı Çörek Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde süt
Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı ölçüsünde maya
3 yemek kaşığı kadar şeker
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Alabildiği kadar un

Araları İçin Malzemeler:
3 yemek kaşığı ölçeğinde şeker
1 tatlı kaşığı ölçeğinde tarçın

Tarçınlı Çörek Yapılışı Nursel'in Mutfağı:
Hamurumuzu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine dökerek yumuşak bir kıvamlı hamur elde edin ve 1 saat dinlenmeye alın. Hamur mayalanırken tarçın ve şekeri bir tabağın içerisinde karıştırın ve mayalanan hamurdan mandalina kadar parça koparıp uzunlamasına oklava ile açıyoruz. Açılan hamurun 2 yüzeyini de tarçın ve şekere bulayıp bir ucundan yanlamasına sarmaya başlayın ve önceden hazırlanmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. Nursel'in Mutfağı Tarçınlı Çörek Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.







0 yorum:

Yorum Gönder