Anasayfa » , » Cennet Künkü Tarifi

Cennet Künkü Tarifi



Cennet Künkü Tarifi Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
Yarım kilogram ölçüsünde un
1 su bardağı ölçeğinde su
1 tane rulo kaymak
Yarım paket kadar margarin
1 tane yumurta
Nişasta

Şerbeti İçin Malzemeler:
Yarım kilogram kadar toz şeker
1 tane dilimlenmiş limon
2 su bardağı ölçeğinde su

Süslemek İçin Malzemeler:
Antep fıstığı

Cennet Künkü Yapılışı Nurselin Mutfağı:
İlk olarak suyu ve unu ekleyip hamurunu yoğuruyoruz. Kıvam olmazsa su ekleyebilirsiniz. Mutfak tezgahının üzerine nişasta serpiştirip hamuru merdane ile açıyoruz. Tüm yufkaları oklavaya dolayıp iki tarafından itip büzüştürün. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsimize diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda pişmeye bırakıyoruz. Hazır olunca üzerine şerbeti döküp aralarına kaymak koyunuz. 
AFİYET OLSUN.




0 yorum:

Yorum Gönder