Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi

Nurselin Mutfağı Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi



Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi Nursel’in Mutfağı 
Malzemeler:
1 su bardağı ölçeğinde yoğurt
2 tane yumurta
2 tane yumurtanın ak kısmı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı ölçüsünde elma sirkesi
150 gram kadar tuzsuz terayğı
Alabildiğince un

İçi İçin Malzemeler:
Lor peynir
Tuzsuz tereyağı

Üzeri İçin Malzemeler:
Susam
Yumurta Sarısı

Tereyağlı Peynirli Poğaça YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba boşaltarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan parçalar kopartıp elimizle açıp hamurların içerisine 1 çay kaşığı ile tereyağı ve peynir koyun ve kapatın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsimize yağlı kağıt serip, hamurların üzerine susam ve yumurta sarısı ekleyip pişmeye bırakıyoruz.  Nurselin Mutfağı Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.




0 yorum:

Yorum Gönder