Anasayfa » , » Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi


Ay Çöreği Tarifi 


Malzemeler:

4 tane büyük kırmızı elma
1 tane portakal
100 gram kadar kuru İzmir üzümü
50 gram kadar tarçın
150 gram ceviz içi
200 gram ölçüsünde toz şeker
150 gram pudra şekeri
2 paket kadar şekerli vanilin
2 paket kabartma tozu
2 paket kadar kakao
1 kilogram un
7 tane yumurta
250 gram margarin yada tereyağı


Ay Çöreği Keki Yapılışı:

3 tane yumurta, 1 su bardağı şekeri bir kaba ekleyip 5 dakika mikserde çırpıyoruz. İçerisine kabartma tozu, vanilya, kakao, 1 bardak sütü ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağı,  1.5 bardak kadar unu da ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı yağlı kek kabına koyup 170 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Ay Çöreği Harcı Yapılışı:

4 tane kırmızı elmayı soyuyoruz. Vok tavaya bunları rendeleyip içerisine 4 yemek kaşığı kadar şeker ve 2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ekleyip elmaları sote haline getiriyoruz. Ocakta pişen elmaları da sırasıyla 3 tatlı kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı vanilya ve çekilmiş ceviz içleriyle karıştırıp bir kenara alıyoruz. Yaptığımız kakaolu kekten karışımın içerisine ufalayıp güzelce karıştırıyoruz.

Ay Çöreği Hamuru Yapılışı:

Tereyağı, 2 yumurta, 3 yemek kaşığı şekeri, 2 yemek kaşığı yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğuruyoruz. İçerisine aldığı kadar un ekleyip ezmeden yoğuruyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar beklemeye alıyoruz. Sonra ceviz büyüklüğünde koparıp merdane ile açıyoruz. İçine harcı koyduktan sonra 2 tarafından kapatıp tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüp 190 derecede ısınmış olan fırına sürüyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.