Nefis Yemek Tarifleri Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır - Kıbrız Tatlısı Tarifi izle
Nefis Yemek Tarifleri Kıbrıs Tatlısı Tarifi izle:
Malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
Şerbeti için:
1 dilim limon
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
2 çorba kaşığı un
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Keki için, yumurtalar karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ilave edip tekrar çırpıyoruz. Galeta unu, hindistan cevizi, toz ceviz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Çırpma teliyle tekrar çırpıyoruz ve yağlanmış cam fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Ocak üzerine alıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi sütle köpürtüyoruz ve soğumuş kremayla birleştirip mikserle çırparak pürüzsüz hale getiriyoruz. Fırından çıkan keki ılımaya bırakıyoruz, ılık şerbeti kekin üzerine güzelce döküyoruz. Tatlıyı tamamen soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine kremayı döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Üstüne hindistan cevizi serperek servis ediyoruz. Afiyet Olsun.