Kuru Baklava Kurabiye Tarifi
Kuru Baklava Kurabiye Malzemeleri:
Hamuru İçin;
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Kuru Baklava Kurabiye Hazırlanışı:
Hamuru için yoğurt, oda sıcaklığında ki tereyağı, kabartma tozu ve unu bir kaba koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dörde bölerek bezeleyin. İçi için cevizi rondodan geçirin. Yumurtanın akını, rondodan geçirdiğiniz cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın. Bezelediğiniz hamurları açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürün. Hamurları 2 parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek fırına verip 20 dakika pişirin.
Nursel'in Mutfağı Hünkar Beğendi Tarifi
Bu harika Kuru Baklava Kurabiye Tarifi‘ni ekranlarda paylaşan Nurselin Mutfağı yemek tarifi programına emeği geçenlere teşekkürler.
Kuru Baklava Kurabiye Tarifi
|