Nursel'in Mutfağı Tandır Böreği Tarifi
Tandır Böreği
Malzemeleri:
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin;
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet patates
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Hamurları Yağlamak İçin;
Tereyağı
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Hamuru için unu eleyerek bir kaba koyun. Üzerine instant maya,sirke, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine kapatarak bir süre dinlendirin. İç harcı için kıymayı tavaya koyup kavurmaya başlayın. Bu sırada patatesleri rendeleyip, soğanların doğrayın. Kavrulan kıymaların üzerine soğanları ekleyip kavurun. Üzerine patatesleri de ekleyip hepsini birlikte 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Dinlendirdiğiniz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları orta büyüklükteki bir tepsi kadar açın. Bu sırada sıvıyağ ve tereyağı tavaya koyup eritin. Erittiğiniz yağı açtığınız hamurların üzerine sürün. Yağladığınız hamurları elinizle biraz daha büyütüp açın. Sonrasında çok az daha yağlayıp rulo şeklinde sarın. Sardığınız hamurları 4 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları tepesinden bastırarak elinizle yuvarlak hale getirin. İçerisine yaptığınız iç harcı koyup midye şeklinde kapatın. Tepsi mayalanması için biraz bekleyin. Sonrasında üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derecede fırına vererek kızarana kadar pişirin.