Hindistan Cevizli Kek Nasıl Yapılır?



Hindistan Cevizli Kek tarifini sizlere elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışacağım. Hindistan cevizli kekte öncelikle hangi malzemeleri kullandım onların listesini vereyim.

Hindistan Cevizli Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Kek Malzemeleri:
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu



Hindistan Cevizli Kek Hazırlanışı:

Geniş bir kaba yumurtaları, toz şekeri koyup mikserle köpükleşene kadar çırpalım. Daha sonra bu karışımın içine Hindistan cevizini, yoğurdu, sıvı yağı, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Bu işlemden sonra kabartma tozunu, unu ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp, kalıba eşit şekilde yayalım. Hindistan Cevizli Keki Önceden ısıtılmış 160-170° fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra hemen kalıptan çıkarmayalım bir kenarda ılımasını bekleyelim. Biraz soğuduktan sonra kekimizi kalıptan çıkarabiliriz. Artık Hindistan cevizli kek servise hazır.  Afiyet olsun.

Ayrıca başka bir Hindistan Cevizli Kek tarifini de deneyebilirsiniz.  Başka bir tarifte buluşmak üzere.