PATATESLİ KAFES POĞAÇA tarifi ve hazırlanışı
Malzemeleri:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patates
250 gram lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı
PATATESLİ KAFES POĞAÇA Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, 1 bütün yumurta ve bir yumurtanın beyazı, süt, yoğurt, sıvı yağ bir araya getirilir ve yoğurulur. İçine azar azar unu ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur kolay açılması için birkaç parçaya bölünür. Orta kalınlıkta açılır. Hamura şekli vermesi açısından tırtıklı bir kesici ile açılan hamurdan yaklaşık 10 cm uzunluğunda, 8 cm kalınlığında dikdörtgenler kesilir. Bu dikdörtgenlerin içine de eşit kalınlıkta 3 kesik atılır(Bu işlemi yaparken hamurun kenarlarının kesilmemesine dikkat edilmelidir) İç harç için haşlanmış patatesler çatalla ezilir. Patatesler sıcakken tereyağı katılır. İçine lor peyniri, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Bu harçtan küçük parçalar alınır ve hamura sığacak büyüklükle uzunlamasına şekil verilir. Dikdörtgen hamurun ortasına çaprazlamasına yerleştirilen iç harç hamura sarılır ve ay çöreği gibi şekillendirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen kafes poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede pişirilir.
Nurselin Mutfağı FRAMBUAZLI CHEESECAKE TarifiNurselin Mutfağı PATATESLİ KAFES POĞAÇA Tarifi
PATATESLİ KAFES POĞAÇA Tarifi
|