Malzemeleri:
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
160 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
80 gram beyaz çikolata
MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE Hazırlanışı:
Muhallebisi için süt, nişasta, hindistan cevizi, vanilya ve toz şeker karıştırılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca içine tereyağ ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kurabiyesi için margarin, tereyağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta, sıvıyağ ve yoğurt yoğurulur. İçine azar azar unu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Kurabiye hamurundan küçük bir limon büyüklüğünde parça koparılır. Elde açılıp içine bir tatlı kaşığı muhallebi konur ve kapatılır. Muhallebi hamurun içinden taşmamalı, eğer taşıyorsa muhallebi miktarı azaltılabilir. Yağlı kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Bitter ve sütlü çikolata karıştırılarak benmari usulü eritilir. Beyaz çikolata da ayrı bir yerde aynı şekilde eritilir. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzeri önce bitter ve sütlü çikolata karışımına batırılır. Ardından beyaz çikolata ile de istenilen şekilde süslenir.
Nurselin Mutfağı PATATESLİ KAFES POĞAÇA Tarifi
MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE Tarifi
|