Anasayfa » , » Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi



meyhane-pilavi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
500 g bıcakarası kuzu eti
3 su bardağı bulgur.
2 adet patlıcan.
2 adet kuru soğan.
6 adet sivri biber.
1 çay bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı domates salçası.
Tuz.
Sıcak su.



Kuzu eti sıvı yağı gezdirilen tencereye alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan soğanları bırakılır. Soğanlar ölünce sırasıyla sivri biberleri ve patlıcanları eklenir. Salçaları bırakılır. Yıkanıp süzülen bulgur konur. üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verilir ve tuzu atılıp pişirilmeye bırakılır.