Anasayfa »
Nurselin mutfağı
,
Otlu Patatesli Nişastalı Börek Tarifi
» Otlu Patatesli Nişastalı Börek Tarifi
Otlu Patatesli Nişastalı Börek Tarifi
Otlu Patatesli Nişastalı Börek Tarifi
Malzemeleri:
1 su bardağı yoğurt.
2 çay bardağı sıvı yağ.
1 fiske tuz.
2 çay bardağı su.
Aldığı kadar un.
AÇMAK İÇİN.
Nişasta.
İÇ HARCI İÇİN.
3 adet patates.
Yarım kilo ısırgan otu.
Yarım demet taze soğan.
1 tutam maydanoz.
Karabiber.
Pulbiber.
Tuz.
Isırgan otları ve taze soğanlar küçük küçük doğranır. Haşlanıp ezilen patateslerle harmanlanır. Tuzu, karabiberi ve pu lbiberi atılıp iç harcı hazırlanır.
Yoğurt, sıvı yağ ve 2 çay bardağı su geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla kulak memesinden daha yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açılır ve 3 tanesi araları nişastalanarak üstüste konup oklava ile tekrar açılır. Üzerine hazırlanan iç harç konup rulo şeklinde sarılır. 3 parmak kalınlığında kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine kızdırılan zeytinyağı gezdirilip 180 derecede fırına verilir.
|