Bohça Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
1 paket baklavalık yufka.
1,5 su bardağı boz fıstık.
500 g tereyağı.
3 su bardağı şeker.
3 bardak su.
3 bardak şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkanın 15 tanesi aralarına erimiş tereyağ sürülerek üstüste konur. 15. Yufkanın üzerinede yağ gezdirilir. Kare olan yufka 9 eşit parçaya bölünür ve 9 kare dilim elde edilir. Her dilimin üzerine iri çekilmiş boz fıstık bırakılır. 4 ucu ortada birleltirilir ve bohça şekli verilir. Fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca üzerine gezdirilen soğuk şerbet ile sunuma alınır.