Anasayfa » , » Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi



Şekerpare Tarifi

Malzemeleri:
ŞERBETİ İÇİN. 
 3 su bardağı şeker.
 3 bardak su.
HAMURU İÇİN. 
 2 su bardağı un.
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 adet yumurta.
 1 su bardağı pudra şekeri.
 yarım su bardağı irmik.
 1 paket kabartma tozu.
 1 paket vanilya.
ÜZERİ İÇİN. 
 fındık.



Hazırlanışı:
3 bardak şekere 3 bardak su eklenip şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. Bir tanesinin sarısı kenara ayrılır. Pudra şekeri, irmik ve un konur. Tereyağı eklenir. Kabartmatozu ve vanilyası konup hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine dizilir. Ortalarına 1 bütün fındık batırılıp 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıktığında geniş bir kaba alınan ve soğuyan şerbetin içine atılıp 10 dakika iyicene çekmesi beklenir. Şerbetini çekip yumuşayınca sunuma alınır.