Buğday Çorbası Tarifi
Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler;
1 su bardağı file badem
1,5 su bardağı buğday - haşlanmış
2 çorba kaşığı un
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 tutam Nane
1 tutam Pul biber
Hazırlanışı;
Haşlanmış buğdayı tencereye alın üzerine sıcak suyu ekleyin.
Bir tavada bademleri kavurun, buğday tenceresine ekleyin.
Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.
Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
|