Patates Paçası Tarifi
Malzemeleri:
3 adat patates.
5 adet yumurta.
2 su bardağı yoğurt.
4 diş sarımsak.
1 yemek kaşığı nişasta.
yarım çay bardağı sıvıyağ.
yarım bardak su.
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Haşlanan ve soğutulan patatesier tencereye rendelenir. İçine 5 adet yumurta kırılır. 2 bardak yoğurt ve rendelenen sarımsak ilave edilir. 1 kaşık nişastası eklenir. Kolay pişmesi için yarım bardak su ile karıştırılır. Dibine sıvıyağ gezdirilen tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Pişme süresi ortalama 5 dakikadır. Sunum tabağına alınıp tuzu atılır.
NOT: Tuzun en son atılmasının amacı başta atılırsa yoğurdu kesecek olmasıdır.
Üzerine yağda yakılan pul biber gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Patates Paçası Tarifi
|