Anasayfa » , » Fındık Krokanlı Pasta Tarifi

Fındık Krokanlı Pasta Tarifi



Fındık Krokanlı Pasta Tarifi

Malzemeleri:
keki için:
4 adet yumurta.
100 g şeker. 1 su bardağı
75 g su. 1 çay bardağı.
150 g un. 7, kaşık.
1 paket vanilya.
1 paket kabartmatozu.

Muhalebisi için:
3 su bardağı süt.
1 su bardağı şeker.
3 yemek kaşığı mısır nişastası.
4 yemek kaşığı un.
2 adet yumurta.
225 g küvertür beyaz çikolata.

Krokanı için:
1,5 su bardağı fındık.
2 su bardağı şeker.
1 yemek kaşığı su.
3 damla limon suyu.



Hazırlanışı:
Derin bir kaba 4 adet yumurta kırılır. (100 g) 1 su bardağı şeker ilave edilir. 1 çay bardağı(75g) su eklenir ve köpürene kadar çırpılır. 7 kaşık (150 g) un, kabartmatozu ve vanilya eklenip 10 dakika kadar tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kek kalıbına veya pasta çemberine konup 160 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince soğumaya bırakılır.
Tencereye 3 bardak süt konur. 1 bardak şeker, 3 kaşık nişasta, 4 kaşık un ve 2 yumurtanın sarısı eklenir. Karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve doğranan yağsız çikolatalar içine bırakılır. Eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Tencereye 2 bardak şeker konur. Limon suyu damlatılır. 1 kaşık su ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Karamalize olunca içine 1,5 bardak bütün kabuksuz fındık bırakılır ve hemen ocaktan alınarak karıştırılır. Mermer bir tezgah üzerine yoksa yağlı kağıt üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek kalıbından çıkarılarak 3 parçaya bölünür. İlk katın üzerine yumuşaması için süt ve şeker karışımı gezdirilir. Üzerine soğuyan muhallebisi yayılır ve 2, kat keki konur. Sütle ıslatılıp tekrar muhallebi yayılır ve 3. Kat kek ile üstü kapatılır. Son olarak sütle ıslatılıp kalan muhallebi üzerine dökülür. Ufalanan kırokan ve rendelenen yağsız çikolata ile süslenip dolapta bir kaç saat bekletilir.
Krokanlı pasta sunuma hazırdır.